Cartier 1927
Het blijft een burgerlijke behoefte: moeten weten hoe laat het is. Maar de moderne mens kan kennelijk niet zonder.
Worden de hedendaagse horloges gekenmerkt door de subtiliteit van een Mercedes-diesel en de overzichtelijkheid van een 747-cockpit, vroeger maakte men horloges met stijl in plaats van 'klokjes' met tientallen knoppen en meters die lonken naar de bodem van de oceaan.
Dat Rolex wel degelijk elegante horloges kán maken, bewijst dit vintage exemplaar...
Wie niet wil worden aangezien voor succesvol 'stenenschuiver' of manager van een reclamebureau, doet er goed aan zijn keus te laten vallen op een vintage exemplaar. 'Vintage', een term uit de wereld van de wijn, betekend bij horloges eigenlijk niet meer dan tweede-hands. Dat het dragen hiervan alles behalve een schande is, blijkt wel uit het feit dat tweede, derde, of zelfs vierde-hands horloges op internationale veilingen torenhoge prijzen opbrengen, vaak zelfs hoger dan de nieuwprijs. Laat u hierdoor niet afschrikken: ook voor de smallere beurs zijn er bijzondere, stijlvolle horloges te koop. Veel hangt af van zeldzaamheid en gebruikte materialen.
En wanneer op een vernissage elf 'Pateks' rondom u staan te blaaskaken, maakt u meer indruk met een oude 'Poljot USSR' uit de Sovjet-tijd dan met Patek nummer twaalf...
Patek Philippe met winkeliersmerk van Asprey, Londen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten